top of page
INTERVIEW
285855245_5156065451096316_6644683789436396976_n_edited_edited.jpg

De line-up van Prime Time:

  • Leonie Bakker – zang

  • Wim Grotendorst - gitaar, zang

  • Chris de Groot – drums

  • Peter van den Hout - gitaar, zang, percussie

  • Rob Romeijn - basgitaar, zang

  • Enzo Buscherhof - keyboards, zang

  • Frits Barendsen - geluid, licht

Coverband Prime Time door de ogen van…. Leonie Bakker
Door Peter de Ruygt, www.livepodiumbands.nl

Ze is de jongste van de band, de enige vrouw en degene die voor (soms) muzikale onrust zorgt. Prime Time is een coverband die veel op feesten speelt: bruiloften, feesten van sportverenigingen, uitgebreide verjaardagen, zolang het maar een feest is.

Ondanks de opening van deze tekst ziet het jongste bandlid de band juist als één familie. Dat kan ook bijna niet anders, de band is al sinds 2001 bij elkaar en dat is sowieso erg lang voor een band. Dan deel je dingen en leef je met elkaar mee. Uiteraard is de grootste gemene deler de muziek.

Leonie vertelt dat de band voornamelijk up-tempo nummers speelt, maar ook af en toe een ballad pakt, om ook even een rustpuntje in het feest te zetten. Toch zijn de meeste nummers heel herkenbaar voor het publiek. Juist die herkenbaarheid verhoogt de feestvreugde, dan zie je mensen elkaar aankijken en meteen weer de dansvloer opstuiven.

We hebben het dan over een zeer gevarieerd repertoire dat gaat van Spaanstalig (Gypsy Kings) via Abba en Kool & The Gang naar jazz en country tot Dua Lipa aan toe. Voor iedereen is er dus wel iets wat hem of haar aanspreekt.

Vers bloed

De muzikale onrust waar in het begin over geschreven werd is overigens heel goed bedoeld. Leonie heeft het over nieuwe moderne popnummers die soms erg lastig in het repertoire in te voeren zijn. Dat komt soms doordat er zoveel samples in de hedendaagse muziek worden gebruikt dat het amper na te spelen is, maar ook door kritische geluiden vanuit de band. Dit kan zijn omdat men vindt dat het niet in het repertoire past, maar ook omdat het moeilijk uitvoerbaar is met een akoestische band. Dit maakt het soms lastig om een setlist te verjongen. Er moet, en dat geldt voor iedere band, toch regelmatig iets nieuws ingebracht worden, vers bloed om het zo maar te zeggen. Het repertoire moet bovendien ook jong publiek blijven aanspreken.

Eén van de sterke punten van Prime Time is dat er ook meerstemmig wordt gezongen, soms zelfs met 5 stemmen tegelijk. Dat maakt het leuker, energieker en ook voor het publiek veel interessanter om naar te luisteren. Daar zitten heel veel uren werk in tijdens de repetities, die plaatsvinden in Schild Studio’s te Aalsmeer. De band komt al jaren in de tot studio’s omgebouwde kassen. Niet heel raar als je je bedenkt dat er behalve een podium ook een bar en zelfs een zitje in de studioruimte aanwezig zijn.

Geregeld worden mensen uitgenodigd die komen luisteren of Prime Time geschikt is voor hun feest en de entourage helpt dan zeker mee, maar gelukkig is de muziek toch de belangrijkste factor.

Om nog even terug te komen op het inbrengen van nieuw repertoire: het is toch al een aantal keren gelukt, onder andere met een medley van Rihanna en nummers van bijvoorbeeld Ed Sheeran, Pharell Williams, Luis Fonsi (Despacito) en Joss Stone. Dus af en toe lukt het Leonie wel om een hippe draai te geven aan de setlist.

Op de vraag of er plannen zijn om ooit opnames te maken krijg ik als antwoord dat dit zeker wel gebeurt, maar dat dit eigenlijk meer studiemateriaal is. Om nog eens terug te luisteren, voor eventueel nageslacht en ook voor bijvoorbeeld hun eigen website. Er zijn geen plannen voor een album, simpelweg omdat het een echte coverband is en er dus geen eigen werk wordt gespeeld.

Wel heeft Leonie een keer een opname gemaakt van een bestaand nummer. Dit naar aanleiding van de serie Mad Men, daarin krijgt de hoofdpersoon een relatie met een Canadese dame en tijdens een romantische scène wordt er een Franstalig nummer door haar gezongen.

 

Luister hiernaast naar de cover van Leonie, niet van het origineel van Jessica Paré te onderscheiden.

bottom of page